Λογότυπο Πρακτική Άσκηση Πανεπιστημίου Πατρών

Γνωστοποιείται στις/στους φοιτήτριες/φοιτητές η έναρξη του προγράμματος «Πρακτική Άσκηση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πατρών για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023» με κωδικό MIS 5181130 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους.

Στο πλαίσιο αυτού, παρέχεται η δυνατότητα Πρακτικής Άσκησης με αμοιβή (η οποία είναι υποχρεωτική για την απόκτηση του τίτλου σπουδών), σε φοιτητές/φοιτήτριες που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις σύμφωνα με Βεβαίωση της Γραμματείας του Τμήματος.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23, προβλέπεται η δυνατότητα συμμετοχής δέκα (10) φοιτητών/τριών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν με πλήρες ωράριο και υποχρεώσεις σε Ιδιωτικούς ή Δημόσιους Φορείς Απασχόλησης, σε θέσεις σχετικές με τα αντικείμενα του Τμήματος σε πανελλήνια κλίμακα.

Η υποχρεωτική διάρκεια της Πρακτικής Άσκησης ορίζεται σε έξι (6) συνεχόμενους μήνες μέσα στο παρακάτω διάστημα:

Ημερομηνία έναρξης περιόδου Πρακτικής Άσκησης: 01-05-2023

Ημερομηνία λήξης περιόδου Πρακτικής Άσκησης: 30-10-2023

  • Σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, από το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης καταβάλλεται μηνιαίως το ποσόν των 280€ (συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων και ασφαλιστικών εισφορών)και η Επιχείρηση αναλαμβάνει να καταβάλει το υπόλοιπο ποσό έως και τον εκάστοτε ισχύοντα βασικό μισθό μηνιαίως.
  • Σε φορείς του Δημόσιου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, από το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης καταβάλλεται μηνιαίως το ποσόν των 280€ (συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων και ασφαλιστικών εισφορών) και από τον Φορέα Υποδοχής καταβάλλεται το ποσό των 176,08€ μηνιαίως.

Επισημαίνεται ότι οι φοιτητές δεν μπορούν να κάνουν ΠΑ σε φορείς με νόμιμους εκπροσώπους με τους οποίους έχουν α’ και β’ βαθμό συγγένειας.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής είναι από: 15 Μαρτίου 2023 έως 27 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ. (εκπρόθεσμες αιτήσεις θα απορρίπτονται).

Αναλυτικές πληροφορίες για τις ημερομηνίες, τη διαδικασία αίτησης και το σχετικό έντυπο καθώς και τον τρόπο αξιολόγησης και επιλογής υπάρχουν στα παρακάτω επισυναπτόμενα.