Δημήτριος Λουκοβίτης


Δημήτριος Λουκοβίτης, Αναπληρωτής Καθηγητής England Flag


Γνωστικό αντικείμενο: «Εφαρμοσμένη Γενετική και Γενετική Βελτίωση Ζώων»


Βιογραφικό Σημείωμα: Dimitrios Loukovitis CV

Τηλέφωνο: +30 26310 58251,  +30 26310 58236

Email:

Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?user=P-IS4d8AAAAJ&hl=en 

Scopus: https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=22958511200

Ημέρες συνάντησης με φοιτητές: Δευτέρα 13:30-14:30, Τρίτη 11:00-14:00 και Τετάρτη 11:00-12:00.


Ο Δημήτριος Λουκοβίτης είναι κάτοχος πτυχίου Γεωπονίας, μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Μοριακή Γενετική και Γενετική Βελτίωση Ιχθύων). Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος  Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του Πανεπιστημίου Πατρών με γνωστικό αντικείμενο «Εφαρμοσμένη Γενετική και Γενετική Βελτίωση Ζώων».

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την μοριακή γενετική, πληθυσμιακή/ποσοτική γενετική και γενετική βελτίωση ζωικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών ζώων και ιχθύων.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 30 άρθρα σε διεθνή περιοδικά και πάνω από 40 άρθρα σε συνέδρια. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ως ερευνητής/επιστημονικός συνεργάτης. Η επιστημονική αναγνώριση περιλαμβάνει περισσότερες από 300 παραπομπές στο Google Scholar (h-index = 12) και έχει προσκληθεί να κρίνει περισσότερα από 40 άρθρα σε διεθνή περιοδικά.


Αντιπροσωπευτικές δημοσιεύσεις


T. Pazartzi, S. Siaperopoulou, C. Gubili, S. Maradidou, D. Loukovitis, A. Chatzispyrou, A.M. Griffiths, G. Minos, A. Imsiridou (2019). High levels of mislabeling in shark meat – Investigating patterns of species utilization with DNA barcoding in Greek retailers. Food Control 98: 179-186.

Imsiridou A, Papapetrou M, Tilikidis A, Loukovitis D, Minos G, Gouva E, Chatzopoulos A, Skoufos I, Paschos I (2019) ‘Can the Population Structure of Three Greek Marine Species (Sardina pilchardus, Penaeus kerathurus, Mullus barbatus) Become a Tool for their Future Characterization as PGI Products?’. Journal of Nutrition, Food and Lipid Science 1: 54-83.

I. Giovos, R.N. Aga Spyridopoulou, N. Doumpas, K. Glaus, P. Kleitou, Z. Kazlari, D. Katsada, D. Loukovitis, I. Mantzouni, M. Papapetrou, Y.P. Papastamatiou, D.K. Moutopoulos (2021) ‘Approaching the “real” state of elasmobranch fisheries and trade: A case study from the Mediterranean’. Ocean and Coastal Management 211: 105743

Stavroula Oikonomou, Zoi Kazlari, Maria Papapetrou, Kantham Papanna, Leonidas Papaharisis, Tereza Manousaki, Dimitrios Loukovitis, Arkadios Dimitroglou, Lefteris Kottaras, Evgenia Gourzioti, Charalampos Pagonis, Andreas Kostandis, Costas S. Tsigenopoulos, Dimitiros Chatziplis (2022) ‘Genome Wide Association (GWAS) Analysis and genomic heritability for parasite resistance and growth in European seabass.’ Aquaculture Reports 24: 101178

Ioannis Giovos, Maria Violetta Brundo, Nikolaos Doumpas, Zoi Kazlari, Dimitrios Loukovitis, Dimitrios K. Moutopoulos, Roxani Naasan Aga Spyridopoulou, Athina Papadopoulou, Maria Papapetrou, Francesco Tiralongo, Margherita Ferrante, Chiara Copat (2022) ‘Trace elements in edible tissues of elasmobranchs from the North Aegean Sea (Eastern Mediterranean) and potential risks from consumption’. Marine Pollution Bulletin 184: 114129

Stavroula Oikonomou, Zoi Kazlari, Dimitrios Loukovitis, Arkadios Dimitroglou, Lefteris Kottaras, Konstantinos Tzokas, Dimitrios Barkas, Nikolaos Katribouzas, Leonidas Papaharisis and Dimitrios Chatziplis (2023) ‘Genetic Parameters and Genotype x Diet Interaction for Body Weight Performance and Fat in Gilthead Seabream’. MDPI Animals 13: 180


Διδασκόμενα Μαθήματα