Ο κλάδος της Παγκόσμιας και Μεσογειακής Ιχθυοκαλλιέργειας εξελίσσεται δυναμικά και με θετικές οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές προοπτικές σε ένα κόσμο με αυξανόμενες πληθυσμιακές τάσεις, ισχυρή αστικοποίηση, ενίσχυση των εισοδημάτων και της ανάγκης υγιεινών τροφών με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Συνεπώς η υγιής εξέλιξη της ιχθυοκαλλιέργειας είναι απαραίτητη.
Βασικός πυλώνας στήριξης της προόδου του τομέα ώστε να είναι επιτυχημένος είναι η συσσωρευμένη εμπειρία χρόνων των επαγγελματιών του, που επιλέγουν να δημιουργούν συνέργειες βασιζόμενοι τόσο στην επιστημονική όσο και στην τεχνική διαθέσιμη γνώση, να καταγράφουν τις υπάρχουσες και δυνητικές προκλήσεις, να ακολουθούν τις αποδεδειγμένα καλές πρακτικές παραγωγής αλλά και να αξιολογούν και να εκμεταλλεύονται καινοτομίες σε λύσεις πρόληψης, θεραπείας και διαχείρισης.
Για να ενισχυθεί ο παραπάνω πυλώνας γνώσης και συνεργειών στη μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια, στις 25 Μαΐου 2023 διοργανώθηκε η ημερίδα Υγείας Υδρόβιων Οργανισμών στο συνεδριακό κέντρο του Tμήματος Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Παν/μίου Πατρών στο Μεσολόγγι και έφερε κοντά 129 ανθρώπους της ελληνικής, κυπριακής και ισπανικής ιχθυοκαλλιέργειας, συνδέοντας διεπιστημονικούς καθηγητές τριών πανεπιστημίων, επαγγελματίες ιχθυοκαλλιεργειών από όλο το φάσμα παραγωγικών δυνατοτήτων, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, φορείς, καθώς και ελληνικές και διεθνείς εταιρείες που προσφέρουν εξιδεικευμένες υπηρεσίες και λύσεις υγείας.
Διαβάστε αναλυτικά στο επισυναπτόμενο έγγραφο.
Εκπαιδευόμενοι στο Μέλλον της Υγείας των Υδρόβιων Οργανισμών και της Μεσογειακής Ιχθυοκαλλιέργειας